Вартість оренди квартир у новобудовах Івано-Франківська: Інфографіка

Більшість орендарів в Івано-Франківську вибирають одно- і двокімнатні квартири в новобудовах. Інше житло в багатоквартирних будинках старого житлового фонду менш затребуване через високі тарифи на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, близько 70% клієнтів не хочуть проживати в радянських квартирах, а замість цього воліють знімати житло в нових житлових комплексах, зведених за останніми технологіями. При цьому близько 60-65% клієнтів орендують квартири у господарів, йдеться на порталі Domik.ua.

  

За даними агентств нерухомості, орендарі цікавляться житловими об'єктами, оснащеними лічильниками енергоресурсів, побутовою технікою та меблями. Крім цього, багато хто воліє проживати поруч з об'єктами соціальної та розважальної інфраструктури, а також транспортною розв'язкою.

 

Орендодавці уважно підбирають для себе потенційних квартиронаймачів. Так, приблизно 50% з них не здають житло сім'ям з дітьми дошкільного віку і безробітним. При цьому власники не схвалюється проживання в квартирі домашніх тварин.

 

Ріелтори розповідають, що більшість орендарів прагне знімати квартири в будинках, які розташовані на вулицях Хоткевича, Сагайдачного і Чорновола.

 

В інфографіці показані середні ціни на оренду житлової нерухомості в новобудовах Івано-Франківська. Місячна орендна плата може бутий інша, оскільки залежить від площі, планування, якості ремонту і локації житлового об'єкта.

 

Зняти однокімнатне житло в багатоквартирних нових будинках в центрі можна в середньому за 5000-5500 грн.

Оренда двокімнатної квартири в районах Івано-Франківська, наближених до центру, обійдеться квартиронаймачам в 5000-6000 грн.

За оренду трикімнатних житлових об'єктів в новобудовах, розташованих на околиці міста, можна заплатити в середньому 5500-6000 грн.