Львівський апеляційний суд підтвердив - будівництва 33-х багатоповерхівок на Макогона не буде

Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув справу щодо затвердження детального плану територій в межах вулиць Крайківського-Промислової-Макогона.

Мова йде про будівництво житлових багатоповерхівок у промисловій зоні. Відповідне рішення міська рада ухвалила ще 30 липня минулого року, пише Фіртка.

 

За позовом місцевої прокуратури, 24 листопада Івано-Франківський окружний адміністративний суд його скасував. Відповідач, який представляє Івано-Франківську міськраду, подав скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду.

 

На сьогоднішньому засіданні суд таки заслухав справу, адже минуле засідання через брак документів довелося переносити.

 

Слухання по Макогона розпочалося з перепалки між мешканцями і представником Харчосмакової фабрики. Людей образили, що вони, нібито, куплені і приїхали "за гроші", а сам процес представник юридичного відділу МВК, позиціонуючи себе на стороні забудівельників, які пов'язані з ВО "Свобода", у суді назвали "політичним замовленням".

 

Представник прокуратури наголосив, що громадські слухання, щодо затвердження ДПТ в межах вулиць Крайківського-Промислової-Макогона відбулися із порушеннями.

 

На це відповідач заявив, що слухання пройшли за всіма правилами, а самі мешканці не до кінця розібралися в ситуації.

 

Після заслуховування всіх сторін Львівський апеляційний адміністративний суд не побачив підстав для скасування рішення Івано-Франківського окружного адмінсуду.

 

Читайте також: Львівський апеляційний суд розпочав розгляд справи щодо затвердження детального плану території по вулиці Макогона.

Суд скасував рішення міськради про надання дозволу на розробку ДПТ промзони на Макогона.

ТОП-5 промзон Івано-Франківська, які можуть стати прикладом раціонального використання території.