Дочекалися: у Ворохті реконструюють комплекс трамплінів. ФОТО


Демонтаж старого покриття лижних трамплінів триває у Ворохті, що на Прикарпатті.

 

Фото на своїй сторінці опублікував начальник управління спорту обласної державної адміністрації Орест Оклієвич.

 

 

У коментарі кореспондентам Суспільного він розповів, що роботи фінансують з обласного бюджету. Нове покриття вже закупили.

 

Щодо реконструкції всього комплексу трамплінів, то, каже, зараз розробляють проєктно-кошторисну документацію. До осені частину робіт планують завершити.

 

 

"Ми не тільки трампліни будемо стелити. У проєкті є нова трибуна і кімната для спортсменів, і нова суддівська. У планах - до осені застелити, якщо ми встигнемо і буде все добре, один з трамплінів повністю, щоб можна було проводити вже змагання. Буде зроблено трамплін для тренування дітей - "тридцятка". Точно буде зроблений 30-метровий. І буде зроблений, скоріше за все, трамплін "дев’яносто", або "сімдесят". Якщо встигнемо, то будуть і два", - каже Орест Оклієвич.

 

Ворохтянська дитячо-юнацька спортивна школа колись на всю Україну славилася своїми учнями. Нині вона, як і тамтешні найвищі у країні трампліни, просто у жахливому стані.

 

База «Авангард» розташована при в'їзді у Ворохту, тут же й дитяча школа. Три високі трампліни, здається, скоро розсиплються від часу. Навколо — болото. Кілька років тому базу передали в оренду приватному підприємству, яке мало би зробити реконструкцію трамплінів. Але «інвестор» умов договору не дотримав.

 

Серед усіх об'єктів трамплін у Ворохті сьогодні в найгіршому стані. Наразі у цій місцевості створена спортивна школа. Проте, щоб вона почала нормально функціонувати, слід зробити капітальний ремонт споруди.