7 правил успішної покупки квартири


У житті кожної людини рано чи пізно настає момент, коли бажання облаштувати власне життя і жити окремо переростає у потребу і спонукає до пошуків власного житла.

 

Хтось, звісно, вдовольняється орендою квартири, проте цей процес не може тривати довго. Адже, як би ви не намагались покращити свій затишок, винайняте житло все одно залишатиметься для вас чужим, а кошти, витрачені на оплату наймодавцеві, – це втрачені інвестиції у майбутнє ваше і ваших дітей. Забезпечити справжній затишок та комфорт для себе і своїх рідних можна, придбавши власне житло.

 

Фахівці аналітичного центру blago developer, вивчивши уподобання людей, виокремили сім основних критеріїв, на які варто звертати основну увагу при виборі житла в новобудові.

 

  1. Розташування.

 

Обираючи локацію свого майбутнього житла, не варто забувати, що квартира – це насамперед ваша зона комфорту. Це те місце, де ви повсякчас шукатимете прихистку від щоденної метушні, проблем на роботі, інших життєвих негараздів.

 

Тому дуже важливо, щоби поруч з вашим майбутнім помешканням були зелені зони, парки та водойми – все те, що здатне скрасити сірі будні і надихнути на нові звершення.

 

Зрештою, краєвид з вікна також відіграє не останнє місце. Добре, якщо це будуть не сірі стіни сусідніх «хрущовок», а скажімо, річка чи озеро або далекі вершини гір на горизонті.

 

Водночас бажано, щоб житловий комплекс, у якому знаходитиметься ваша нова квартира, розташовувався достатньо близько від ділового та культурного центру міста – в зоні пішої доступності або ж у місцевості з розвиненим транспортним сполученням з центром міста.

 

  1. Тип будівництва

 

Будівельна практика знає три основних типи будівництва:

 

  • панельне будівництво;
  • цегляне будівництво;
  • монолітно-каркасна технологія.

 

Панельне будівництво – це технологія останніх десятиліть минулого століття. Головна її перевага – висока швидкість зведення будинків, адже готові елементи будинку привозять прямо з заводу. А ще – це відносно дешева технологія, застосування якої дозволяє суттєво знизити вартість квартири.

 

Цегляне будівництво – найдавніша технологія, яка використовується по даний час. Фахівці відзначають її значну трудомісткість та складність у виконанні. Будівництво сучасних будинків даним способом вимагає значного професіоналізму будівельників. Серед переваг такого типу будівництва відзначають енергоефективність, збереження комфортного мікроклімату, хорошу звукоізоляцію та надійність.

 

Втім, найсучаснішою і найпоширенішою сьогодні серед будівельників є монолітно-каркасна технологія. Це досить надійний тип будівництва, який дозволяє об’єднати переваги вище згаданих типів — високу енергоефективність, звуконепроникність, а ще – варіабельність планувальних рішень.

 

Експерти вважають, що за умови, дотримання вимог щодо якості, екологічності та безпеки кожен з вищевказаних типів є прийнятним, проте радять звертати увагу на деталі та показники якості матеріалів, що використовуються для будівництва.

 

  1. Рівень інфраструктури

 

Одним з важливих чинників, які суттєво впливають на вибір якісного житла є рівень розвитку інфраструктури.

 

Йдеться не лише про зручне транспортне сполучення мікрорайону, де розташовано житловий комплекс, з центральною частиною міста та іншими районами. Після «карантинного» 2020 року люди стали більше уваги приділяти питанню розвитку внутрішньої інфраструктури. Покупці сьогодні віддають переваги житлу, збудованому за філософією Live. Work. Play, тобто «Живи. Працюй. Розважайся», де вся необхідна інфраструктура (освітня, розважальна, відпочинкова та торговельна) зосереджена якщо не в межах житлового комплексу, то принаймні в зоні пішої доступності від нього.

 

Йдеться про облаштовані сучасні спортивні та ігрові дитячі майданчики, паркінги та гаражі, відпочинкові зони, магазини, кафе, ресторани та клуби, школи та дитячі садки.

 

  1. Репутація забудовника

 

Ви б купили дорогу річ у невідомого вам продавця? Звісно ж ні. Бо хтозна, чи не шахрай, бува, продавець і чи не продав він вам неробочу річ за ціною якісної.

 

Те ж саме на ринку нерухомості. Найкращою гарантією того, що ви придбаєте зручну, гарну, якісну квартиру, є хороша репутація забудовника. Репутація ж, як відомо, завойовується багатолітньою працею на ринку, кількістю вчасно зданих в експлуатацію будинків, їх якістю, а також відсутністю проблемних об’єктів, судових проваджень та інших скандалів.

 

Принагідно відзначимо, що компанія blago developer працює на будівельному ринку вже понад 18 років. За цей час придбали власне житло вже більш як 1 300 сімей. Зараз здійснюється будівництво вже 12 ЖК в місті Івано-Франківськ і тривають роботи над новими проєктами, старт будівництва яких заплановано у 2021-2022 роках.

 

  1. Додаткові сервіси від забудовника

 

Комфорт і безпека досягаються не лише міцністю стін, дверей та звуко- й теплоізоляцією квартири. Важливе місце тут відіграють додаткові сервіси, що їх пропонує покупцям забудовник.

 

Адже мало збудувати будинок. Сьогодні принципово важливим є також питання, хто таким будинком буде управляти: забезпечувати справну і злагоджену роботу будинкових систем, безпеку мешканців тощо. Сьогодні люди віддають перевагу тим житловим комплексам, де забезпечено надійну охорону, відеоспостереження у дворі, паркінгу та під’їздах.

 

Цікавим у цьому плані є інноваційне технічне рішення, що його буде застосовано у сучасному житловому комплексі Manhattan UP, будівництво якого нещодавно розпочала компанія blago developer. Там для зручності мешканців застосовується унікальна новітня система обмеженого доступу до під’їзду, двору, паркінгу – Bas-IP. Керувати системою можна буде як з дому, так і зі смартфона.

 

  1. Планування та велика варіативність площ, типів квартир

 

Варіативність площ та типів квартир поруч з використанням сучасних будівельних технологій є важливим чинником, який вказує, наскільки компанія-забудовник здатна йти в ногу з часом, задовольняти новітні запити населення на якісне комфортне житло.

 

Сучасні українці прагнуть індивідуальності у всьому, відтак варіабельність планувальних рішень набуває визначального значення. Для прикладу, в житловому комплексі Family Plaza від компанії blago developer  вперше в Івано-Франківську закладено можливість для покупця обрати квартиру за типом власної сім’ї. Тобто ви можете не просто вибирати між одно-, дво- чи трикімнатними квартирами, а обрати оптимальний простір саме під вашу сім’ю.

 

На сьогодні спеціалісти визначають чотири типи квартир: економ, комфорт, бізнес та еліт. Об’єкти класу економ вирізняються відносно невисокою ціною та невеликою площею. В більшості – це однокімнатні (до 30 метрів квадратних) та невеличкі дво- і навіть трикімнатні квартири з невеликими кухнями та санвузлами, розташовані на периферії міста. Будинки такого класу здаються з чорновим оздобленням квартир та стандартною прибудинковою територією з невеликою кількістю паркомісць.

 

Квартири класу комфорт дещо дорожчі, з вдосконаленим типовим плануванням та можливістю перепланування. У своїй більшості це двокімнатні квартири (хоча є також одно- і трикімнатні) з кухнею не меншою, як 8 метрів квадратних. Прибудинкова територія, зазвичай, стандартна, обладнана дитячими майданчиками, іноді – паркінгами.

 

Помешкання бізнес-класу переважно розташовуються у центральній, діловій частині міста та, зазвичай, мають індивідуальне дизайнерське планування. Площа різниться від 40 метрів квадратних в однокімнатних квартирах-студіях до 150 метрів квадратних у 4-5-кімнатних апартаментах. Характерними ознаками таких будинків є підземні паркінги з розрахунку одне паркомісце на квартиру, закрита територія, наявність охорони, зовнішнього відеоспостереження.

 

Житлові будинки класу еліт зазвичай розташовуються в екологічно чистих зелених зонах, на берегах озер та річок, містять світлі просторі квартири площею – не менш ніж 120 метрів квадратних. Помешкання у таких будинках, зазвичай, продаються без оздоблення, позаяк мешканці часто віддають перевагу дизайнерському ремонту. Кількість місць на паркінгах, як правило, перевищує кількість квартир. Прибудинкова територія – закрита, охороняється цілодобово.

 

Фахівці аналітичного центру blago developer дослідили, що більшість мешканців нашого міста сьогодні обирають одно- та двокімнатні квартири бізнес-класу у центральній частині Івано-Франківська або дво- та трикімнатні помешкання класу комфорт у спальних районах.

 

  1. Енергоощадність та утепленість фасадів

 

Важливим чинником, який не може не впливати на вибір майбутнього житла, є питання енергоощадності оселі. Адже від того, наскільки якісно утеплено фасад будівлі, наскільки енергоефективними є склопакети на вікнах тощо, залежить і комфорт проживання у такому помешканні і сімейний бюджет.

 

На сьогодні законодавство України передбачає шість класів енергоефективності будівель: А, В, С, D, E та F. Вони визначаються на основі різниці у відсотках розрахункового або фактичного значення питомих тепловитрат від максимально допустимого значення теплових витрат житлових і громадських будинків. При цьому клас А є найкращим класом енергоефективності, в той час, як F – найгіршим.

 

На підставі цієї градації будинки, які здаються в експлуатацію, отримують відповідні сертифікати енергоефективності. Для прикладу, сертифікат енергоефективності клас В вже отримав житловий комплекс Main House від компанії blago developer. Аналогічну енергоефективність матимуть будинки масштабного сучасного району Manhattan UP.

 

Підсумовуючи сказане, зауважимо, що компанія blago developer сьогодні будує квартири усіх типів у різних локаціях міста Івано-Франківська і усі вони відповідають вимогам якісного житла.

 

Придбати якісне комфортне житло від компанії сьогодні можна у житлових комплексах Family Plaza, Містечко Соборне, Comfort Park, Шоколад, Main House, Авторський, Manhattan, Паркова Алея, елітних комплексах Parus та Royal Hall і в котеджному містечку Franko River Club.