Інвестиції в нерухомість: як обрати вигідний об’єкт для капіталовкладень?


Нерухомість залишається одним з найбільш надійних видів капіталовкладень. Інвестори, купуючи нові метри квадратні, планують вберегти від знецінення і примножити свій прибуток.

 

Причина цьому одна: за останні 10 років в Івано-Франківській області на первинному ринку нерухомості не спостерігається  цінових падінь, а отже ризики прогоріти мінімальні. 

 

Аналітичний центр компанії blago developer проаналізував, як не помилитись та обрати вигідний об’єкт для інвестування.

 

Спершу потрібно врахувати, що є приміщення різного призначення – комерційне та  житлове. У кожне з них можна інвестувати, але прибуток буде різний.  

 

Не залежно від типу приміщення інвестори звертають увагу на локацію житлового комплексу та якість будівництва. В Івано-Франківську об’єкти для вигідного капіталовкладення будує компанія blago developer – комплекси розташовані в різних частинах міста, кожен з яких передбачає наявність власної інфраструктури, а отже зручних  комерційних приміщень та комфортних квартир.

 

Перш ніж обирати об’єкт капіталовкладень, експерти рекомендують визначитись із його видом:

 

  • готова квартира. Такий вид інвестування підходить тим, хто планує отримувати дохід від здачі житла в оренду або перепродажу у майбутньому. Якщо ж вам підходить пасивний довготерміновий дохід, то врахуйте, що він передбачає ще й певні витрати. Аби заселити орендаря, потрібно першочергово зробити ремонт. Окупиться таке капіталовкладення впродовж декількох років.
  • Інвестиції у будівництво нерухомості. Інвестор у цьому випадку отримує більший прибуток, ніж при здачі житла в оренду. Зазвичай цифра зростає до 40% від суми вкладу. Дохід від такого житла інвестор зможе отримувати вже одразу після здачі будинку в експлуатацію. Краще купувати квартири на початку будівництва житлового комплексу напряму у забудовників, це дозволить отримати прибуток  на 30-50% більший від початкової суми вкладу.
  • Комерційна нерухомість. Такі приміщення можна використовувати під офіси, ресторани, торгівельні площі. Комерційну нерухомість можна перепродати, здавати в оренду, або ж відкрити тут свою справу. Окуповуються такі приміщення від 3 до 5 років.

 

Зазначимо, інвестування у нерухомість варто розглядати як довгострокову перспективу. Аби почати отримувати стабільні доходи, потрібно не гаяти часу, тому що вартість нерухомості постійно зростає, а також вміло враховувати тренди ринку.

 

Купити квартиру чи комерційне приміщення від надійного забудовника blago developer для вдалих інвестицій можна у Містечку Соборне, ЖК Comfort Park, Паркова Алея, Manhattan, Main House, Авторський, комплексі елітних апартаментів Parus та Royal Hall.