Ціни на квартири зростуть на 20%

Ринок первинної нерухомості дорожчає. До кінця 2018 року експерти прогнозують збільшення ціни на 20%.

Незважаючи на економічні фактори, купівля житла завжди була актуальною для населення, адже нерухомість і досі залишається найбезпечнішим інструментом збереження коштів, – пояснює Аналітичний центр будівельної компанії «Благо».

 

Якщо вторинне житло має тенденцію до знецінення і його вартість залежить від якості ремонту, стану будинку та інфраструктури, то з первинною все інакше. Збільшення цін на будматеріали, енергоносії та оплату праці, а також коливання курсу іноземної валюти відчутно впливає на загальну вартість квадратного метра.

 

Останні дослідження ринку свідчать про активне зацікавлення покупців новобудовами на околицях міста. Перевагами даної нерухомості є помірна ціна та екологічність. Містяни готові миритися з віддаленістю від центру за умови наявності розвиненої інфраструктури та благоустрою прибудинкової території. Важливим чинником також є наявність хорошої транспортної розв‘язки.

 

Активними покупцями нерухомості на сьогодні є люди, котрі планують отримувати пасивний дохід від купленого помешкання. Ті, хто хочуть здавати житло в оренду, розуміють, що більшим попитом користуватиметься новобудова, та й ціни на оренду мають тенденцію до зростання, незважаючи на сезонність. Якщо осінній період характеризується “турбулентністю” цін на житло, то в наступні місяці ситуація стабілізується, спостерігатиметься плавне зростання вартості без різких стрибків.

 

Зростання ціни стосується насамперед новозбудованої нерухомості, а житло, що знаходиться на стадії будівництва, можна придбати дешевше та на вигідних умовах розтермінування.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську за доступною ціною можна  у житлових комплексах Паркова Алея та Комфорт Парк від будівельної компанії “Благо”, що розмістилися у мальовничих мікрорайонах міста. Житлові комплекси побудовані за сучасними європейськими стандартами та оснащені усіма благами цивілізації. Близькість до розвиненої транспортної артерії дозволить добратися до центру міста зручно  за доволі короткий час.