Житлові програми для молоді — порятунок України від еміграції

Україні потрібне запровадження житлових програм, які дозволять широкому колу українців придбати власне житло, для мінімізації небезпек, що можуть бути викликані масовою еміграцією українців за кордон.

Про це заявив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

 

Сьогодні в Україні 657 тисяч сімей перебуває на квартирному обліку. У той же час, з 1998 року за державними програмами власне житло отримали 37 тисяч сімей.

 

«Україна втрачає все більше своїх громадян, які виїжджають за її межи у пошуках кращого життя. Наразі 3-5 млн. наших громадян працюють за кордоном. І це не лише представники робочих професій. З 1991 року країну залишило 100 тисяч науковців», - зазначив перший заступник голови правління Держмолодьжитла.

 

На думку Сергія Комнатного, якщо зараз не вжити дієвих заходів, то еміграція з України набуде масштабів, що без перебільшення, стане загрозою національній безпеці. З урахуванням того, що 65% українців у опитуваннях висловлюють бажання виїхати за кордон, у наступні 45 років населення нашої країни скоротиться мінімум на 10 млн. Існує загроза, що молоді в країні залишиться лише 2,8 млн.

 

«Спонукає шукати кращої долі за кордоном українців, головним чином, 2 питання: пристойний заробіток і житло. Причому, часто перше розглядається, як можливість отримати друге. Тож, якщо зараз масово надавати можливість придбати власне житло молоді, то описаних вище негативних тенденцій можна якщо не уникнути зовсім, то хоча би мінімізувати їх», - наголосив Сергій Комнатний.