В Івано-Франківську зареєструватися на програму "Доступне житло" можна через інтернет

Можливість зареєструватися для участі в державній програмі «Доступне житло» через інтернет-сайти регіональних управлінь Держмолодьжитла без особистого відвідування фахівця викликала зацікавлення громадян.

Протягом першого тижня роботи нового каналу реєстрації (з 2 до 6 квітня) надійшло 467 онлайн-заяв від українців. Усі вони зареєстровані для участі в програмі, – розповіли у прес-службі Прес-служба Держмолодьжитла.

 

Найбільше, 308 заяв, за 5 днів подано онлайн до Іпотечного центру Держмолодьжитла у Києві й Київській області. 24 заяви через електронні канали надійшло у Дніпропетровській області, 23 – у Харківській, 21 – в Одеській, 17 – у Кіровоградській.

 

Загалом станом на 6 квітня 2018 року регіональними управліннями Держмолодьжитла зареєстровано 5301 заяву від громадян для участі в програмі “Доступне житло”. Майже половина з них – у столиці та області (2349). У Харкові й області – 543 заяви, на Одещині – 332, Дніпропетровщині – 229, Сумщині – 205, Полтавщині – 199, Вінниччині – 195. Люди, які розраховують на державну підтримки у придбанні житла в розмірі 30 чи 50 відсотків його вартості, є у кожній області України.

 

Нагадаємо, з 2 квітня на сайтах регіональних управлінь Держмолодьжитла почав працювати новий сервіс – подання заяв для участі в державній програмі надання підтримки для придбання доступного житла.

 

Запровадження електронної реєстрації – один з вирішальних кроків до усунення можливості впливу будь-якої людини на формування і просування черги кандидатів на “Доступне житло”.

 

При цьому зберігається можливість подання документів заявником особисто – під час прийому у фахівця регіонального управління Держмолодьжитла за місцем реєстрації кандидата.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську за програмою  “Доступне житло” можна в житловому масиві “Паркова Алея”Консультації по програмі надає Івано-Франківське Регіональне управління Держмолодьжитла

 

В Івано-Франківську починаючи з 2 квітня 2018 року бажаючі взяти участь у програмі “Доступне житло” можуть подати відповідні заяви онлайн. Процес подання документів складається з наступних кроків:

– завантаження бланків анкети і заяви із сайту нашого регіонального управління Держмолодьжитла;

– заповнення бланків і створення електронної копії;

– подання документів до нашого регіонального управління Держмолодьжитла.

 

Щоб подати заяву, Вам необхідно завантажити із сайту Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла бланк Заяви-анкети про намір отримати державну підтримку для будівництва (придбання) доступного житла, анкету громадянина – контактної особи та анкети членів сім’їгромадянина – контактної особи.

 

Бланки будуть розміщені на сторінці «Подати заяву-анкету» розділу житлових програм «Доступне житло».

 

Подати документи можна як через сайт нашого регіонального управління Держмолодьжитла, так і листом на електрону адресу: if.09@molod-kredit.gov.ua  

 

При цьому зберігається можливість подання документів заявником особисто – у встановлені  часи прийому у фахівця регіонального управління Держмолодьжитла за адресою:

м.Івано-Франківськ, 
вул.Міцкевича, 8, оф. 14
76018
(0342) 53-70-17
if.09@molod-kredit.gov.ua