Яку елітну нерухомість обирають сьогодні заможні іванофранківці

Попри всі економічні негаразди, які виникали впродовж останніх років, елітний сектор нерухомості продовжує активно розвиватися і не втратив свого покупця.

Навіть ціни на метр квадратний житла класу «еліт» почали зростати.

 

Дослідження Аналітичного центру будівельної компанії “Благо” показали, що два роки тому цей сегмент в Івано-Франківську займав близько 2–4%, а сьогодні він становить вже 6% всіх продажів. Хто і де купує елітні апартаменти?

 

Має попит елітна нерухомість серед підприємців, лікарів і IT-спеціалістів. Серед покупців нерухомості навіть з'явилася категорія людей, які готові продати квартири економ- або бізнес-класу і купити більш комфортабельні апартаменти.

 

Також значний інтерес є в іноземців. Але їх цікавлять здебільшого варіанти вторинного житла, які знаходяться в історичній частині міста.

 

Проте не всі варіанти старого житлового фонду елітного класу можна з впевненістю вважати такими. Більшість будівель з великим минулим через недогляд та погане обслуговування втратили свій рівень комфорту, а інфраструктура далека від ідеальної. На первинному ринку нерухомості покупці елітного житла обирають квартири площею 180 –260 кв. м.

 

Цікавляться пропозиціями в новобудовах у районах, розташованих поблизу центру та рекреаційних зон. Також значним критерієм у виборі залишається розвиненість інфраструктури та рівень безпеки житла.

 

Враховується панорамний вигляд з вікон, висота стель, а також просторість лоджій чи терас. В Івано-Франківську покупців цікавлять здебільшого такі варіанти елітного житла як комплекс “Парус”.