Як знайти ідеальну квартиру

Франківські інвестори розділилися на два табори: ті, хто надає перевагу купівлі житла на етапі будівництва, та ті, хто довіряє кошти лише готовим новобудовам.

Вагомою перевагою нерухомості, що перебуває на стадії будівництва, звичайно, є ціна, зазначає аналітичний центр будівельної компанії «Благо». Адже чим ближчий термін здачі будинку в експлуатацію, тим дорожче обійдеться вартість квадратного метра.

 

Щоб знайти ідеальний варіант, фахівці з нерухомості радять визначитись насамперед із власними пріоритетами, бажаним терміном заїзду в нову квартиру та фінансовими можливостями.

 

Ціновий критерій

На період риття котловану забудовник пропонує інвестору найнижчу ціну. Для будівельної компанії це чудовий варіант поповнити клієнтський портфель, а для покупця – отримати якісну квартиру за помірною ціною. Для більшості українських сімей купівля житла на початковій стадії будівництва є хорошою альтернативою, оскільки дає змогу придбати нерухомість дешево та на вигідних умовах розтермінування.

 

Широкий вибір

Обираючи житло на етапі будівництва, можна не лише зекономити кошти, але й отримати квартиру на будь-який смак: поверх, планування, вигляд з вікна тощо.

 

За умов монолітно-каркасного типу будівництва доступна опція безкоштовного перепланування, що є дорогим при купівлі готової квартири. Чим ближчий термін здачі будинку в експлуатацію, тим менший вибір та вища ціна.

 

Головним у цьому випадку є врахування терміну будівництва, яке зазвичай триває 2-3 роки. Тому такий варіант підійде людям, не обмеженим у часі, і тим, хто прагне зекономити.

 

Золоте правило

Щоб вигідно та надійно інвестувати в нерухомість та не переплачувати зайвих 30% вартості, експерти радять купувати житло на початковому етапі будівництва.

 

Саме цей період найбільш оптимальний у співвідношенні ціни і якості, є найбільше варіантів для вибору. Вагомою перевагою для клієнтів є політика заморожування цін на придбану нерухомість та можливість оплати частинами у домовлений час.