Василь Андріїв: Будівництвом на Макогона можна було би закрити всю квартирну чергу учасників АТО

8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні.

Однак Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію".

«Якщо на скандальній забудові по Макогона закласти соціальну складову хоча б 10%, то можна закрити всю квартирну чергу учасників АТО з 2014 року, а це більше 340 бійців. 3,5 гектари комунальної землі.. 33 - висотки.. А так все в кишені двох людей. Роман Онуфріїв та Ігор Кривецький», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв.

Нагадаємо, представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп. Згодом Генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Нещодавно, громадські активісти зареєстрували місцеву ініціативу «Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради від 8.07.2016 «Про затвердження детального пану території в межах вулиці Крайківського – Промислова – Макогона в Івано-Франківську».

Втім, отримали відмову відсекретаря міськради Оксани Савчук.

Причиною для відмови у винесені на голосування запропонованого активістами проекту рішення, нібито є рішення Конституційного суду України від 16.04.2009 року про те, що ненормативні правові акти не можуть бути скасовані чи змінені органами місцевого самоврядування після їх виконання. А рішення «Про затвердження детального плану територій (уточнення положень діючого генерального плану Івано-Франківська) в межах вулиць Крайківского – Макогона – Промислова» не є нормативно правовим.

Варто зауважити, Івано-Франківська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради. Втім Франківський окружний адмінсуд відмовився розглядати позови прокуратури про скасування скандальних рішень міськради по забудові на Макогона.

 

Фіртка