Міськвиконком планує «заднім» числом продати 7 об’єктів комунального майна, шляхом приватизації

Міська влада продовжує заробляти гроші на продажі комунального майна. Зокрема, наступного засідання міськвиконком рекомендуватиме міській раді включити ще 7 об’єктів до переліку таких, що підлягають приватизації. Однак, що цікаво, зроблено це буде внесенням змін до програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Івано-Франківська на 2015-2017 роки.

Судячи з тексту рішення мова йде про майбутній продаж даних приміщень, оскільки жодної інформації про суми угод немає. Доволі дивно, що ці приміщення хочуть включити до списку таких, що були приватизовані в 2015-2017рр. Адже надворі уже місяць як 2018р.

 

Виглядає, неначе усі прибутки з продажі хочуть доєднати до програми приватизації 2015-2017рр., щоб не вказувати, і не закладати виручені кошти в бюджет поточного року. А потенційно виручена сума, може бути немаленька. Нагадуємо, що міський бюджет поповниться на 4 275 348 грн., тільки за рахунок продажі двох приміщень площею 292,6 кв. м.

 

Мова йде про 7 нежитлових приміщень загальною площею 1983,4 кв. м. Один об’єкт продадуть з аукціону, а ще 6 будуть приватизовані шляхом викупу.

 

Об’єкти, які пропонують включити до списку приватизованих

 

Іншою ж, імовірною причиною таких дій посадовців, може бути те, що Верховна Рада нещодавно ухвалила новий законопроект, у сфері приватизації. Таким чином, міська влада можливо намагається провести продаж обєктів комунального майна ще за старими процедурами.

В будь-якому випадку, якщо це не технічна помилка, то такі дії виглядають незрозуміло і підозріло.