У МВС запропонували радикально вирішити проблему довгобудів


Українська влада вже готується законодавчо вирішувати проблему з довгобудами в країні. При цьому в Міністерстві внутрішніх справ вважають, що допомогти могла б зміна умов покарання несумлінних забудовників.

 

Про це розповів заступник глави МВС Антон Геращенко.

 

З його слів, по всій Україні є величезна кількість випадків, коли непорядні забудовники в гонитві за наживою будували фінансові піраміди, збирали гроші у громадян і будували будинки.

 

“Потім, коли починалася економічна криза або щось йшло не так, вони ці будинки кидали і десятки тисяч сімей не отримали доступу до житла. В першу чергу це питання недосконалості нашого будівельного законодавства. Необхідно заборонити безкарно збирати гроші у людей, видаючи їм в обмін фантики, що не дають жодних прав”, – пише він.

 

“У нашій країні, на жаль, не існує, на відміну від Америки, накопичувальної системи кримінального покарання. У США будь-який забудовник, який обдурив 10-100 людей, отримував би довічне ув’язнення. А прагнення уникнути довічного ув’язнення призводило б до його бажання добудувати ці будинки за всяку ціну. <…> Обдурив 10 тис. осіб, за кожну по 5 років, отримав 5 тис. років, сидиш назавжди там і втрачаєш можливості користуватися результатами награбованого. Це глобальні питання. Для цього потрібно серйозно змінювати законодавство”, – вважає Геращенко.

 

За матеріалами Сьогодні