У Коломиї триває будівництво одного з найбільших водноспортивних комплексів країни

У Коломиї триває будівництво одного з найбільших водноспортивних комплексів в Україні.

За словами міського голови Ігоря Слюзара, будівельники зіткнулися з ґрунтовими водами, які не передбачалися в проекті водовідведення, повідомляє Дзеркало медіа.

 

Висновки геологів два роки тому показали нижчий рівень води від того, який виявився насправді.

 

Тому довелося здійснювати додаткові роботи, не передбачені проектом. На сьогоднішній день ґрунтові води довкола комплексу дреновані. Разом з тим початковий проект комплексу розширено спорудженням ще одного басейну (на фото проекту нижче).

 

"Утримання такого комплексу з тренажерними, спортивними залами, залами для боксу, басейнами – дороге задоволення, – каже Ігор Слюзар, – лише за енергоносії обійдеться міській казні в шість мільйонів гривень за рік. Мусимо там створити й комерційні об’єкти, заклади громадського харчування тощо".

 

Нагадаємо, що тендер на будівництво вартістю 198 мільйонів гривень виграла київська фірма «Київпідземшляхбуд». Бетонні роботи планували завершити літом 2018 року. Однак, на будівництві стояла вода, в результаті чого бетонні конструкції потріскали.

 

Після цього розпочались відновлювані роботи, бо бетон не відповідав вимогам. Раніше планувалося, що будівництво водноспортивного комплексу завершиться до 1 жовтня 2019 року.