У Франківську затвердили ставки земельного податку на 2017 рік

З наступного року ставка податку встановлюється у розмірі 4 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання.

Даній категорії землекористувачів слід врахувати, що за земельні ділянки, які перебувають у власності ставка податку складає 1 відсоток, а ставка орендної плати відповідно 3 відсотки.

На території міста Івано-Франківська з 1 січня 2017 року діятимуть наступні ставки земельного податку:

  • Ставка податку за земельні ділянки, які перебувають у власності та користуванні юридичних та фізичних осіб, встановлюється у розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
  • Ставка податку встановлюється у розмірі 4 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім підприємств, установ та організацій, що належать до державної та комунальної  власності; громадських організацій інвалідів України, їх підприємств (об’єднань); релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових будівель).
  • Ставка земельного податку за земельні ділянки, які зайняті житловим фондом (багатоквартирні житлові будинки) встановлюється у розмірі 0,03 відсотки від нормативної грошової оцінки.