У Держгеокадастру заберуть право розпорядження землею


Нове керівництво Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру буде позбавлено функції розпорядження землями. Це буде прописано в окремому законопроекті.

 

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, в інтерв'ю Liga.net.

 

Також Тарас Висоцький зазначив, що нове керівництво Держгеокадастру буде призначено після завершення реформи децентралізації.

 

«Спочатку повинна завершитися реформа децентралізації. Законопроект про передачу земель у громади повинен бути внесений у земельному пакеті до 1 жовтня. Всі ці ініціативи – в списку пріоритетних для прийняття. Зараз, крім керівництва центрального апарату, звільнені керівники деяких регіональних підрозділів Держгеокадастра. І зараз нам потрібно спочатку створити перелік повноважень, якими наділяється керівництво цього органу, а вже виходячи з них, набирати людей», – зазначив Висоцький.

 

Ми раніше писали, що за інформацією заступника голови Держгеокадастру Олександра Краснолуцького, відомство має намір завершити інвентаризацію земель до 1 жовтня 2020 року.

 

За матеріалами dom.ria.com