Франківська обласна рада хоче забрати в Держгеокадастру право на користування землею

Про це мовилось сьогодні, 4 квітня, під час засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

З 2000 року управління Держгеокадастру області користується земельною ділянкою на вул. Максимовича, 10 в Івано-Франківську. Управління використовує ділянку розміром у 99 метрів квадратних та має на ділянці гараж, пише Галицький кореспондет. 

 

Але депутати переконані – структура використовує земельну ділянку без належних на це прав. Прояснив суть конфлікту депутат Федорців.

 

«Ми звертались від комунального підприємства з проханням відмовитись від ділянки. Але кількаразово відповіли: ми будемо використовувати за призначенням. На підставі чого вони займають ділянку? Все майно було передано торговому дому «Галичина» у 2000 році. Тоді земельне управління гаража не мало. Було прийнято рішення передати торговому дому «Галичина» все майно на Максимовича 10. Держгеокадастр не має жодного права на користування комунальною власністю облради.

Ваші документи –  це безглузда інсинуація. Ви думаєте, як здійснити корупційні дії щодо цього майна. Комунальне підприємство не може оформити земельну ділянку на обласну раду. Колись у кадастру були підстави на користування ділянкою. Зараз її немає», – каже Федорців.

 

Депутати були обурені тим, що структура надавала депутатам не відповіді, а «відписки».

 

«Вам накупити паперу, щоб ви могли нормально відповідати? Чи вам купити ще й принтер?», – поцікавився у працівників Держгеокадастру депутат облради Михайло Королик.

 

В свою чергу голова комісії Остап Дзеса повідомив керівнику Держгеокадастру: «З обласною радою такі жарти недоречні. Ведіть себе належним чином по відношенню до депутатського корпусу».

 

Сьогодні депутати взяли інформацію до відома та розглядатимуть її надалі.