Тротуар чи парковка: у Франківську ОСББ не дають дозвіл облаштувати антипаркувальні стовпці


Голова ОСББ «Щасливий дім» Галина Кошова розповідає, два роки тому жителі будинку зібрали підписи для приватизації прибудинкової території та стали постійними користувачами земельної ділянки 0,1729 га.

 

Згодом на зборах ОСББ жителями будинку було вирішено встановити на прибудинковій території антипаркувальні стовпці. Усе через те, що на території хаотично паркуються автомобілі, власники яких не проживають у будинку. Це створює неабиякі проблеми жителям будинку, оскільки навколо будинку відсутній тротуар, пише Типовий Франківськ.

 

Людям доводиться ходити по проїжджій частині дороги, мамам з дітьми у колясках теж немає, як безпечно проїхати. Крім того, по кілька тижнів стоять авто, які не мають жодного стосунку до власників будинку. Також є жильці будинку – члени ОСББ, які тримають приміщення під офіси і не хочуть віддавати місце перед ними під тротуар. 

 

Тож франківці звернулись до Директора департаменту житлового-комунального господарства та благоустрою міста Михайла Смушака щодо вирішення проблеми.

 

Зокрема, щоб комісія з безпеки дорожнього руху надала дозвіл на встановлення антипаркувальних стовпців згідно з проектом благоустрою. Як зазначає жінка, на комісію жителів будинку не запросили, а питання взагалі виносили з голосу. Попередньо, комісія знайшла розбіжності в проекті, мовляв, замість півсфер антипаркувальних, які зображені в документі по факту антипаркувальні стовпці.

 

«Знаєте, тут вже можна говорити і про проблеми створення ОСББ. Нам кажуть, створюйте, беріть управління в свої руки, але нам ніхто допомагати у вирішенні елементарних питань не хоче. Два з половиною роки вибивали землю, а тепер якісь не такі стовпчики. Ми їх ставимо своїм коштом – нам ніхто цих грошей не дає. До того ж, попередньо проектанти пояснили, що немає різниці, головне, що мова йде про антипаркувальний елемент – півсфера чи стовпчик значення немає. Якщо треба ми перемалюємо, лише нам треба точно знати - це все коштує гроші», - обурюється голова ОСББ.

 

Сьогодні, на місце вийшли два представники комісії Іван Щурик начальник відділу організації та безпеки руху, телекомунікацій управління транспорту та зв’язку та Андрій Гаврилків начальника відділу дорожньої інфраструктури управління інфраструктурної політики Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської МВК. Почитали документи, оглянули прибудинкову територію.

 

Зазначають, приймуть ситуацію до уваги і повідомлять про наступне засідання комісії жителів ОСББ.

 

Люди в свою чергу настроєні рішуче і будуть добиватися забрати паркувальні місця та облаштувати повністю тротуар з антипаркувальними стовпцями.