З початку жовтня учасниками урядової програми з енергоефективності стали ще 17 ОСББ

Попит на урядову програму з енергоефективності з боку ОСББ залишається стабільно високим і за цей тиждень ними залучено 4,7 млн грн на утеплення багатоповерхівок. За умовами програми з держбюджету їм належить відшкодування від 40% до 70% суми залучених кредитних коштів.

«Статистика свідчить про те, що з початку другої половини 2016 року попит на програму з боку ОСББ набрав активних обертів. Щотижня до програми долучається вже не 5-6 ОСББ, як на початку року, а більше 10-15. Це вчергове доводить, що власники квартир у багатоповерхівках усвідомлюють необхідність проведення робіт з утеплення та належної підготовки до зими. Держава, у свою чергу, надає їм на це значну безповоротну фінансову допомогу – від 40% і до 70%», – прокоментував голова Держенергоефективності дані щотижневого моніторингу дії програми.

http://www.if.gov.ua/files/img/0202_0.jpg

Видачу фізичним особам «теплих» кредитів було відновлено 6 жовтня цього року. І вже за три дні населенням оформлено кредитів на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання на суму 1,3 млн грн.

Нагадаємо, що українці мають нагоду скористатися не лише Ууядовою допомогою, а й місцевою. В країні прийнято 200 місцевих програм з відшкодування частини відсотків та суми «теплого» кредиту.

Дізнатися, чи працює подібна програма у Вашому місті, районі чи області, можна за допомогою Інтерактивною карти на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.