«Прикарпаттяобленерго» попередило франківські ОСББ про необхідність укласти договори. Інакше відключать світло

Франківські енергетики звертаються до співвласників багатоквартирних будинків із закликом налагодити договірні відносини із обленерго для забезпечення безперебійного освітлення під’їздів, сходових та ліфтів до 30 листопада. У іншому випадку – світла не буде.

Отже для того, щоб у місцях загального користування багатоквартирного будинку – у під’їзді, на сходових, у підвальних та горищних приміщеннях, у ліфтах – співвласники будинку мають укласти відповідний договір про постачання електричної енергії з ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

Для цього потрібно:
1. Вибрати форму управління будинком.
2. Подати заяву та необхідні документи у центр обслуговування клієнтів ПАТ «Прикарпаттяобленерго» (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 17) для укладення договору про постачання електричної енергії.
3. Забезпечити експлуатацію внутрішньобудинкових електричних мереж відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.

У випадку, якщо договір не буде укладено до 30 листопада, згідно з вимогами чинного законодавства, електропостачання місць загального користування будинку буде припинено з 1 грудня 2016 року.

Нагадаємо, що згідно з наказом КП «Єдиний розрахунковий центр» (КП «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія») протягом 2013-2016 років 516 багатоквартирних будинків (перелік на www.oe.if.ua) зняті з балансу та управління КП «ЄРЦ» і передані співвласникам (мешканцям) будинку в самоуправління.

Згідно статті 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласники багатоквартирного будинку зобов’язані забезпечувати технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж, а також своєчасно сплачувати за електроенергію, використану для освітлення місць загального користування (сходові, загальні коридори і т. п.) та роботи ліфтів.

Додаткову інформацію щодо укладання договорів на електропостачання можна отримати на сайті www.oe.if.ua.