Тепер можна дізнатися, хто цікавився вашим житлом

Дані про осіб, які отримали інформацію про вашу нерухомість з держреєстру речових прав, можна з'ясувати – інформація видається тільки в письмовій формі.

23 липня набули чинності зміни до Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У новій редакції змінено порядок надання інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно, вдосконалено процедуру пошуку та одержання фізичними та юридичними особами інформації з цього реєстру.

 

Зокрема, у новій редакції передбачається, що дані про осіб, які отримали інформацію щодо вашої нерухомості з Державного реєстру прав, можна з'ясувати тільки у державного реєстратора прав на нерухоме майно, уповноваженої особи фронт-офісу або помічника нотаріуса. Інформація про зацікавлених у вашій нерухомості видається виключно в паперовій формі.

 

Довідка про користувачів інформації містить відомості про всіх осіб, які отримали інформацію з Державного реєстру прав про зареєстровані речові права. Очікується, що зміни, внесені постановою, сприятимуть спрощенню надання адміністративних послуг населенню, а також ефективній реалізації прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб. З повним текстом постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 р. №599 можна ознайомитися за посиланням.

 

Джерело