Суд заборонив міській раді затверджувати детальний план території радіозаводу

Івано-Франківський міський суд заборонив міській раді приймати рішення, що стосується затвердження детального плану території на вулиці Галицька, 201.

Відповідний проект рішення мав розглядатися на сесії міської ради. Однак, до департаменту правової політики надійшло рішення суду по забезпеченні позову, що забороняє приймати будь-які рішення, щодо цієї земельної ділянки.

 

Як вияснилося, за вказаною адресою розташоване державне підприємство «Виробниче об’єднання «Карпати», раніше відоме як Прикарпатський радіозавод. Підприємство займає територію загальною площею 8,5097 га. Цільове призначення земельної ділянки - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. За законом ділянка відноситься до земель промисловості.

 

 

До суду звернувся власник деяких приміщень, що розташовані на цій території. Тому міська рада не може нічого вдіяти із земельною ділянкою допоки триває розгляд судової справи.

 

Довідково

 

«Виробниче об’єднання «Карпати» перебуває у підпорядкуванні Державного концерну «Укроборонпром». Підприємство є постачальником комплектуючих до автомобільної галузі. Зокрема, виготовляє електрокабельну продукцію для автомобілів марок: «Volkswagen Touareg», «Porsche Cayenne», «Mercedes C-class», «Mercedes E-class». Площа заводу складає 10 775 кв м.