Суд по скверу "Первоцвіт" долучив нових учасників

Уже близько 3 років тривають судові процеси між фірмою ТОВ "Тора-10" та Івано-Франківською міськрадою щодо земельної ділянки площею 1,2 га.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада у 2010 році передала в оренду компанії "Тора-10" територію площею 1,8 га для будівництва спортивно-відпочинкового комплексу з підземним паркінгом, багатоповерхових житлових будинків з приміщеннями громадського призначення та благоустроєм прибережної зони річки в районі вулиць Галицька-Витвицького. У 2013 році міськрада прийняла рішення відмовити забудовнику в продовженні договору оренди. Тоді будівельна компанія подала до суду.

15 січня 2016 року господарський суд Івано-Франківської області визнав право користування даною земельною ділянкою за ТОВ "Тора-10", поновив попередній договір оренди, із додатковою угодою, запропонованою забудовником. Також суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про заперечення договору оренди земельної ділянки. Натомість, через кілька днів, міськрада подала апеляційну скаргу. Засідання з розгляду апеляції відбудеться 31 березня.

Сьогодні, 9 червня, на засіданні суд прийняв рішення залучити у якості третьої сторони нових учасників процесу. Ними стали КП "Центр розвитку міста та рекреації", релігійна громада Івано-Франківської архієпархії УГКЦ та ЦНАП Івано-Франківська.

У зв’язку із долученням до судового процесу нових учасників, розгляд справи відклали на 30 червня, пишуть Версії.