Роботи по об’єднанню двох франківських бульварів підходять до завершення


Один зі стратегічних проєктів для Івано-Франківська — з’єднання Північного і Південного бульварів нині вже виходить на фінальну стадію.

 

Підрядник цими днями працює на ділянці від вулиці Бельведерської до Хотинської, де в уже прокладеному дорожньому кориті облаштовує підземні комунікації, повідомляє УКБ.

 

Паралельно на завершенні — демонтаж торгових будок по боках нової вулиці і на проміжку від вул. Хотинської до вул. Тичини.

 

Перенесення цих торгових місць дасть змогу продовжити корито та з’єднати проїзд від вул. Бельведерської до вул. Тичини.

 

Тим часом активно тривають роботи і на зустрічному напрямку — від вулиці Тичини до Панаса Мирного, де залишилося лише заасфальтувати кількадесят метрів дороги.

 

Взятий темп робіт дає підставу міському голові Русланові Марцінківу оптимістично сподіватися, що проїзд новою вулицею, яка з’єднає Північний і Південний бульвари, буде відкрито вже цього року.

 

Ця магістраль довжиною близько 400 метрів і шириною трисмугової проїзної частини в 15 метрів була запланована генпланом як остання ланка на сполученні головних франківських вулиць — Галицької та Гетьмана Мазепи з оминанням центру міста.

 

Вона має забезпечити інтенсивність руху 700-1000 одиниць автотранспорту за годину однією смугою і, таким чином, розвантажить транспортні потоки в середмісті.