Перекрили Тичини: у Франківську продовжують з'єднувати бульвари. ФОТО


Вулицю Тичини перекрили на 10 днів через будівельні роботи

 

З 1 до 10 червня на перехресті вулиць Тичини та Північний бульвар триватиме капітальний ремонт, пише Побудовано.

 

Перед будівельниками на цій ділянці стоїть завдання з'єднати каналізаційну та водопровідну мережі й підготувати основу для майбутньої електромережі, що використовуватиметься для освітлення вулиць та руху тролейбусів.

 

 

"Це приблизно десь на тиждень, десять днів, зважаючи на те, що йдуть роботи по перекриттю Північного та Південного бульварів. Ми активно ведемо роботи, активно ведемо також кінцеві перемовини щодо демонтажу однієї споруди, тобто хати. Я думаю, що буквально незабаром, все-таки ми доб'ємося того, що демонтуємо цю будівлю", - коментує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

 

Нагадаємо, сам проєкт сполучення Південного і Північного бульварів був розроблений ще у 2006 році НДІ “Проектреконструкція”.

 

Натомість тільки на початку квітня 2017 року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги, перемогу в якому здобув ТзОВ "Івано-ФранківськАвтоДор" з сумою 9 мільйонів 978 тисяч 278 гривень.

 

Ще близько десяти років тому в Івано-Франківську заговорили про з’єднання двох бульварів. Магістраль “Північ-Південь”, що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста.

 

Однак тоді на заваді планам стали “п’яний базар”, автостоянка військової частини та будинки, які розташовуються в межах майбутньої дороги.