Роман Галіпчак: Роботи зі з’єднання Північного та Південного бульварів ведуться законно


Керівник Управління капітального будівництва МВК Роман Галіпчак прокоментував ситуацію, що склалась на одній із ділянок будівельних робіт зі з’єднання Північного та Південного бульварів.

 

Нагадаємо, співвласники останнього будинку на шляху з’єднання бульварів судами та поліцією воюють за максимальну компенсацію від міста, пише Побудовано.

 

"Хочу зупинити будь-які спекуляції на тему того, що будівельні роботи на ділянці за адресою вулиця Сонячна, 54 є незаконними. Відповідно до ухвали суду, земельна ділянка є комунальною власністю. Суд наклав заборону на відчужування землі, ми ж цього не робимо, а рухаємось згідно з генеральним планом міста та з’єднуємо Північний та Південний бульвари", - коментує Галіпчак.

 

Станом на сьогодні, будівельні роботи тривають вже на території ринку. Робітники рухаються від вулиці Хотинської до вулиці Сонячної та Тичини.

 

На цих ділянках готують основу під дорожнє полотно. Будівництво триває відповідно до заданих строків та тендерних вимог.

 

Вартість всіх робіт, що заплановані, складає 46 мільйонів гривень. У цю суму входять облаштування дорожнього полотна, тротуарів, велосипедних доріжок тощо.

 

Взятий темп робіт дає підставу сподіватися, що проїзд новою вулицею, яка з’єднає Північний і Південний бульвари, буде відкрито вже цього року.

 

Ця магістраль довжиною близько 400 метрів і шириною трисмугової проїзної частини в 15 метрів була запланована генпланом як остання ланка на сполученні головних франківських вулиць — Галицької та Гетьмана Мазепи з оминанням центру міста.

 

Вона має забезпечити інтенсивність руху 700-1000 одиниць автотранспорту за годину однією смугою і, таким чином, розвантажить транспортні потоки в середмісті.