Об'єднання бульварів у Франківську. На місці викопали два котловани. ФОТО


На місці об’єднання Північного і Південного бульварів в Івано-Франківську уже викопали два котловани.

 

Шостого липня жителі будинку на вулиці Сонячна, 51 А зустрілися із представниками міської влади, щоб обговорити подальше будівництво дороги, пише Побудовано з посиланням на Суспільне Карпати.

 

Мешканка будинку Оксана Фейчук журналістам Суспільного розповіла, що їй раніше повідомили про те, що відстань від її будинку до одного із котлованів становитиме один метр. Мешканці проти цього. У будинку на Сонячній, 51 А зараз мешкають вісім людей, з них – троє неповнолітніх.

 

Оксана Фейчук каже, що житимуть тут доти, доки їм не запропонують житло, яке влаштує усіх. Поки помешкання, яке б підійшло людям, не знайшли.

 

"Ніхто не знає, як ми маємо обходити цю ділянку, як маємо ходити додому. Сказали нам, що вже є закон. Рішення ще не надали, лише повідомили про це усно. Будемо шукати щось, не знаю, що знайдемо за такі гроші. Нам надали один мільйон 600 тисяч гривень. У сирець не будемо йти, високі поверхи також не хочемо", - розповіла жінка.

 

Зараз на місці з'єднання бульварів викопали два котловани. Один із котлованів знаходиться на відстані чотирьох метрів від будинку, інший – за два метри.

 

Перший заступник міського голови Микола Вітенко сказав, що копати планують ще ближче до будинку. Роботи розпочнуть найпізніше з 24-го липня.

 

"На зустріч із мешканцями приїхав для того, щоб з’ясувати, якою має бути мінімальна відстань від котлованів до дому для продовження будівництва дороги. "Бачимо, що паркан біля будинку поки що ніхто не чіпає. Хочу звернути увагу на те, що земельна ділянка – це комунальна власність. Будуватимемо корито дороги для того, щоб на перший час дорога мала дві смуги", - сказав Микола Вітенко.

 

Микола Вітенко додав, що зараз будівництво дороги на фінішному етапі. Уже проклали усі мережі, ще доробляють корито. Сторони домовились, що шукатимуть нове помешкання у той час, поки триватимуть роботи.