«Плюси» та «мінуси» квартир на останньому поверсі

Все частіше зустрічаються пропозиції від забудівників придбати квартиру на останньому поверсі за вигідною ціною. І перш ніж зважуватися на купівлю нерухомості, слід врахувати всі плюси і мінуси таких квартир.

Команада "Побудовано в Івано-Франківську" розглянула всі "за" і "проти" такого житла.

Мінуси

Безпосередня близкість до даху може зробити ваше перебування в квартирі – нестерпним. Під час спеки прогрівається саме приміщення. Також суттєво впливає на температуру і автономне опалення встановлене на даховому перекритті. Доведеться викласти чималеньку суму за облаштування кондиціонерів.

Якщо будинок старого зразку, то тут можуть виникати проблеми з протіканням або ж з промерзанням покрівлі.

Частенько виникають проблеми з ліфтом (раптова зупинка, шум шахти), сміттєпроводом (якщо він є, то запах відходів піднімається вгору), водопостачанням(недостатній тиск). Хоча це все можна виключити, ретельніше вибравши житло.

Існують і інші недоліки таких квартир. Наприклад, їх дуже полюбляють птахи – в старих будинках вони можуть влаштовувати гнізда прямо в балконних нішах, а в нових – сідати на даху або підвіконня.

Плюси

З вікон такого житла відкривається дещо кращий краєвид. Така особливість найчастіше стає вирішальною у виборі квартири, а також її ціні.

Помешкання на останньому поверсі може стати вдалою інвестицією. Переобладнавши квартиру у дворівневу, приєднавши горище, її можна вигідно продати. Такі квартири користуються більшим попитом і коштують значно дорожче.

Також, такий варіант не поганий для розширення житлової площі.

Якщо ви живете у великому місті, то квартира на верхньому поверсі порадує вас більш чистим повітрям і кращою шумоізоляцією від проїжджаючих машин, особливо, якщо будинок біля дороги.

Проживання в квартирі на верхньому поверсі буде комфортним через меншу кількість бруду, пилу та шуму, тут також менше комах і відсутність цікавих поглядів до вас у вікна вечорами.

Відсутність сусідів зверху теж може порадувати, адже це означає, що ніхто не буде стрибати, тупотіти і голосно пересувати меблі у вас над головою. Можна не побоюватися, що одного разу вас заллють ті ж самі сусіди. Прохідність по майданчику вашої квартири буде мінімальною – ніхто не буде палити на сходовій клітці, постійно ходити вгору та вниз.

Радимо до питання, купувлі  квартири на останньому поверсі, підходити індивідуально і розглядати кожний окремий варіант, а також виходити з цілей, з якими ви купуєте квартиру.