Депутати погодилися купити квартиру за 1,6 мільйона, щоб з’єднати два бульвари


Сьогодні, 19 червня, в Івано-Франківську відбулось засідання сесії міської ради.

 

Під час нього депутати розглянули питання однієї з квартир на вулиці Сонячна,51а, через яку остаточно не можуть з’єднати Північний та Південний бульвар.

 

Ця магістраль довжиною близько 400 метрів і шириною трисмугової проїзної частини в 15 метрів була запланована генпланом, як остання ланка на сполученні головних франківських вулиць — Галицької та Гетьмана Мазепи з оминанням центру міста. Вона має забезпечити інтенсивність руху 700-1000 одиниць автотранспорту за годину однією смугою і, таким чином, розвантажить транспортні потоки в середмісті.

 

Нагадаємо, що одна з жительок квартири Оксана Фейчук казала, що вони хочуть обміняти житло, а не продавати його. Хоча міська рада готова була заплатити за цю квартиру 1 мільйон 200 тисяч гривень, пише Побудовано з посиланням на ГК.

 

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Депутати погодилися купити квартиру за 1,2 мільйона, щоб з’єднати два бульвари

 

Сьогодні депутати вирішили підняти викупну ціну квартири до 1 мільйона 600 тисяч гривень.

 

Також депутати проголосували за укладання договору купівлі-продажу. Фінансове управління виконавчого комітету має передбачити відповідні кошти у бюджеті громади на це питання.

 

Нагадаємо, про з’єднання Північного і Південного бульварів в Івано-Франківську говорять вже роками. Магістраль "Північ-Південь", що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста. Однак тоді на заваді планам стали "п'яний базар", автостоянка військової частини та будинки які розташовуються в межах майбутньої дороги.

 

 

Сам проєкт сполучення Південного і Північного бульварів був розроблений ще у 2006 році НДІ "Проектреконструкція". Натомість тільки на початку квітня 2018 року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги, перемогу в якому здобув ТзОВ "Івано-ФранківськАвтоДор" з сумою 9 мільйонів 978 тисяч 278 гривень.

 

Втім тоді на заваді об'єднання бульварів став невеликий МАФ. Торгову будку на перехресті Південого бульвару і Бельведерської оцінили у 250 тисяч гривень, проте власник відмовився його продавати, за таку суму і зажадав 2,5 мільйони.

 

Будівництво дороги довелося відкласти. Вже у серпні минулого року показово почали асфальтувати дорогу, яка мала б з’єднати Північний та Південний бульвари. А на початку жовтня комунальники почали зносити кіоски П'яного базару.

 

Наразі єдиним «каменем спотикання» є будинок на вулиці Сонячна 51, А. Він невеликий – два поверхи на дві квартири. Одну з них місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої другий рік тягнеться судова справа.