У 2020 бульвари не з'єднають: не стає часу і грошей


В Івано-Франківську відновили роботи з об'єднання вулиць Північний і Південний бульвари.

 

В Управлінні капітального будівництва зазначили, що остання перепона — будинок на вулиці "Сонячна, 51, місто вже викупило за 1,6 млн грн.

 

"На сьогодні усі питання проблемні уже зняті, викуп пройшов, ми розбираємо цю хату і приступаємо далі до влаштування дорожнього корита під саму вулицю. На цій ділянці, від Тичини до Бельведерської, всі комунікації проклали. Залишилося дощову каналізацію приєднати, але це вже коли корито буде готове. Якщо все буде нормально, то до кінця жовтня нижній шар застелимо", — розповів начальник Управління капітального будівництва Роман Галіпчак.

 

Мешканці міста зазначають, що об’єднання дозволить розвантажити транспортний потік і додасть зручності.

 

Однак демонтажні роботи додають клопоту людям, які працюють поруч із будівництвом. Кажуть, що через пилюку дихати важко і заходи безпеки не всиляють довіри.

 

"Чому не обгородили? Люди ходять, а якби цегла впала на голову комусь? Неподалік люди продають, а вся пилюка летить на них", — зазначила продавець Світлана.

 

Посадовці своєю чергою просять зачекати ще декілька днів, поки не завершиться демонтаж будинку. Після цього розпочнуть роботи з безпосереднього будівництва дороги. Зазначають, що сподіватися, що оновлений бульвар відкриють цього року - не варто.

 

"Дуже багато робіт: тротуари, велодоріжки. Цього року нереально це зробити, тим більше з фінансуванням ситуація не уже хороша, — додав Галіпчак.