Франківські ОСББ отримуватимуть електрику на умовах передоплати

Згідно із змінами, внесеними до Правил користування електричною енергією Постановою НКРЕКП № 2684 від 29.10.2015, оплата електричної енергії, яка відпускається споживачу, буде проводитися споживачем у формі попередньої оплати в розмірі вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії на відповідний розрахунковий або плановий період (пункт 6.6 Правил).

У зв’язку з цими змінами ПАТ «Прикарпаттяобленерго», в межах чинного законодавства, вимушене змінити порядок розрахунків за спожиту електроенергію з умов фактичної оплати, передбаченої укладеними раніше договорами, на умови передоплати.

При цьому, розуміючи особливість та важливість здійснення господарської діяльності в сфері управління багатоквартирними будинками на даному етапі, наша компанія прийняла рішення щодо перехідного етапу при зміні порядку розрахунків за електроенергію для енергоємних ОСББ за умови відповідного обґрунтування.

Для поступового переходу до нової форми оплати пропонуємо розрахунок згідно змін до ПКЕЕ розпочати з січня 2017 року. 

При цьому, щомісячно, до зазначеної дати, накопичувати кошти для можливості здійснення передоплати згідно очікуваних обсягів споживання електроенергії у 2017 році.