Надійність та відповідальність забудовників — це головний тренд на ринку нерухомості у 2020 році


Сьогодні у всьому світі вирує пандемія коронавірусу.

 

Більшість держав, в тому числі Україна, були вимушені ввести обмежувальні заходи для населення та бізнесу з метою призупинити швидке розповсюдження вірусу. Однак, такі вимушені кроки матимуть негативні наслідки для економіки.

 

У зв’язку з можливою економічною кризою, експерти радять українцям не тримати кошти “під подушкою”. Натомість спробувати використати перевірені фінансові інструменти, які допоможуть мінімізувати втрати.

 

До прикладу, відкрити у банку декілька  депозитних рахунків в різних іноземних валютах (євро, долар США та ін.), або інвестувати в нерухомість, яка завжди в “ціні”, незалежно від політичної чи економічної ситуації. 

 

Водночас, якщо банки вже частково пройшли свій “природний відбір” у період кризи 2014-2015 рр., то забудовників на ринку нерухомості України тільки очікує перевірка на надійність. Так, “вистояти” у 2020 році зможуть лише забудовники, які мають достатньо внутрішніх резервів та власних виробничих потужностей.

 

за матеріалами ТСН

 

Тому до звичних критеріїв вибору житла, як от комфорт та якість новобудови, варто додати рівень надійності забудовника, що стане одним із найважливіших факторів інвестицій в нерухомість у 2020 році.