На Прикарпатті президент відкрив лікарню, будівництво якої тривало 35 років

На Франківщині з урочистостями відкрили лікарняні заклади у Коломиї та Галичі.

Президент України Петро Порошенко, в рамках робочого візиту на Прикарпатті, встиг відкрити новозбудовану поліклініку Коломийської центральної районної лікарні.

 

Опісля президент приїхав до Галича, де через 35 років від початку будівництва, нарешті відкрив нову лікарню, яка запрацює з наступного тижня, інформує Бліц-Інфо.

 

"На Прикарпатті лікарень і поліклінік не відкривали дуже давно. Цю почали будувати ще за часів Брежнєва. Добудувати її обіцяли всі президенти і тільки зараз, в такий важкий час для української держави ми її добудували", - сказав на відкритті Петро Порошенко.

 

Глава держави передав головному лікарю сертифікат на обладнання для ургентної лабораторії та пообіцяв профінансувати нове устаткування для лікарні.

 

Варто зауважити, що будівництво лікарні розпочато у 1982 році. В 1990-1993 роках збудовано господарське приміщення, котельня, патанатомічний корпус, у 1998 році здано в експлуатацію поліклініку на 360 відвідувань, а у 2004-му – дитячо - терапевтичний корпус на 65 ліжок.

 

За словами головного лікаря, сьогодні відкрили тільки головний корпус, проте необхідно ще завершити будівництво І пускового комплексу хірургічного корпусу потужністю 73 ліжко/місць, яке розпочато у 1982 році. Це дасть можливість перенести хірургічне, урологічне, травматологічне, офтальмологічне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне відділення, які на сьогодні знаходяться в старих приміщеннях, що не відповідають санітарно-технічним нормам.

 

Окрім того у 2017 році в районному бюджеті передбачено кошти в сумі 1400 тис грн  для проведення робіт по благоустрою прилеглої території даного об’єкту.