У Франківську понад 2 га державної землі хочуть забудувати багатоповерхівками

Чимала територія знаходиться у мікрорайоні Пасічна. Будівництво цілого житлового комплексу заплановане на двох земельних ділянках, неподалік дамби річки Бистриці Солотвинської. 

Проект рішення про надання дозволу на розробку детального плану території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Целевича – Проектна-1 (вздовж дамби) – Проектна-2 днями винесено на розгляд виконавчого комітету. У документі йдеться про дві земельні ділянки у мікрорайоні Пасічна.

 

Першою є ділянка загальною площею 1,64 га, по вулиці Цалевича, 36. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Територія відноситься до категорії земель житлової забудови та перебуває у державній власності.

Ділянка на кадастровій карті 

 

По-сусідству знаходиться земельна ділянка площею 0,79 га. Її адреса також вказана як вулиця Цалевича, 36. Цільове призначення території - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Це відносить її до категорії земель промисловості. Це означає, що зводити житлові будинки на подібній території заборонено законом.

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

При цьому земля перебуває у державній власності, та право на постійне користування нею належить фірмі «Івано-Франківський облавтодор». За даними аналітичної платформи «YouControl», та у свою чергу являється дочірнім підприємством ВАТ «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України».