В Карпатах побудують казкове містечко "Хобітленд"


Про це у соцмережі повідомив Андрій Боєчко. За його словами, раніше будиночки для поселення планували будувати у Косові та Рахові, однак природа внесла свої корективи.

 

Через наслідки негодиу Рахові починати будівництво неможливо, бо там зараз відновлюють інфраструктуру, пошкоджену повінню.

 

"Під Косовом, де ми знайшли чудову локацію, зсувів не було. Там пологі схили, листяні дерева і повна безпека. Поряд тече невеличка річечка, є ставок і що найголовніше — власна підстанція. Ми будемо цілком незалежними від монополістів", — наголошує Андрій Боєчко.

 

Засновник майбутнього містечка зазначає, що навколо Гобітленду — дубовий ліс, тут побудують повноцінну кінну базу. Вода — своя, джерельна, земля — родюча.

 

"Крім традиційних будиночків гобітів ми маємо намір побудувати три-чотири будиночки на деревах, кілька купольних та кам’яних будівель. Можливо, буде і копальня гномів. У власності гобітлендці матимуть по 4-5 сотих землі. Перед будиночками буде багато квітів і кущів. Можна буде побудувати і невеличкі теплиці. До Гобітленда буде прокладено асвальт", — розповідає Андрій Боєчко.

 

Схоже казкове містечко — Гобітхіл — уже побудували у Верховині. За словами Андрія Боєчка, Гобітхіл знаходиться серед гір, а панорама Гобітленду буде"бідніша", бо гори починаються за кілометр-півтора.

 

"Гобітхіл майже "дикий", Гобітленд значно цивільніший. Грибів і ягід і там, і там багато. Форелеві озера побудуємо в обидвох містечках. Колиби і шинки також. В Гобітленді "живності" буде значно більше, можливо, ми створимо і маленький зоопарк — місця вистачить", — зазначає Андрій Боєчко.

 

За його словами, наступного тижня почнуть "очищати" територію від зарослів. В містечку буде 25-30 хатинок. Будівництвом займатиметься будівельна компанія зі Львова. Очікується, що до кінця осені 10 будиночків будуть готові.