Казкове містечко на схилах Карпат: як на Прикарпатті будують Гобітхіл. ФОТО


На Верховині, що на Прикарпатті, будують казкове містечко Гобітхіл. Зараз встановлюють основи будинків, опісля їх засиплять землею та засіють травою. Згодом поселення буде схоже на село Гобітон, що у Новій Зеландії.

 

Кореспонденти Суспільного побували на місці будівництва Гобітхілу та поспілкувалися з один із засновників містечка Юрієм Соломченко.

 

Не такі як інші

 

Конструкції будиночків однакові. Проте всі вони будуть особливими та індивідуальними. Кожен має свого власника. Господар вирішує, як використовувати його, – для себе чи туристів.

 

 

"Кожен будиночок буде мати свою індивідуальну назву, кожен власник її придумає сам. Є власники, які займаються it-технологіями, – це буде будиночок Гобіт IT. Є Гобіт magic – люди, які займаються магією", - каже Юрій Соломченко.

 

Окрема держава Гобітхіл — це поселення гуцульських хобітів з усіма атрибутами держави. Власний герб, прапор, гімн, паспорт та правила. Діятиме в містечку тільки місцева валюта – йо. Її можна буде купити в обміннику на території містечка.

 

 

"Хто хоче з туристів сюди прийти, подивитися, в нас буде візовий центр. Віза буде платна, ціну вже буде вирішувати громада", - розповів Юрій Соломченко.

 

Зі всіма зручностями

 

У поселенні — будиночки трьох типів – одно-, дво- та трикімнатні. Всередині передбачено всі зручності. Зокрема, кухня та ванна кімната.

 

За словами Юрія Соломченка, ці конструкції передачають природню рекуперацію повітря: "Будиночки так влаштовані, що знизу повітря буде заходити, а зверху виходити. Обігрів – це інфрачервоне електричне опалення. Фактично помешкання буде в землі, тож і так буде тепло".

 

На території Гобітхілу викопають ставки. Там житиме різноманітна риба. Також планують збудувати декілька будиночків на деревах для дітей.

 

 

Для зведення міста не зрубали жодного дерев. Наразі будують першу і другу черги будиночків, їх планують завершити у липні. Будівництво третьої розпочнуть у жовтні.