У Карпатах через карантин перенесли презентацію Гобітхіла. ФОТО


Через пандемію коронавірусу презентацію казкового містечка "Гобітхіл" відклали.

 

Про це повідомив волонтер Андрій Боєчко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Ми «закрили» другу чергу будівництва. Третю чергу розпочнемо восени (можливо на іншій локації). Презентацію міста планували провести з 2 по 9 травня, однак пандемія внесла корективи. Покажу місто пресі 4 червня, на 5 річницю першої церемонії нагородження орденом Народний Герой України! Заодно і відзначимо разом цю річницю", - йдеться в дописі.

 

 

Вже перші 10 гобітських "криївок" будуть готові до прийому гостей з 15 червня. Однак, не всі хатини здаватимуться в оренду. Кілька мешканців Гобітхілу житимуть там постійно.

 

Там буде опалення й електропостачання, каналізація, меблі, сантехніка, електрична плитка. Всі меблі, підлога і стіни зроблені з натурального дерева місцевими майстрами.

 

 

Попередня вартість готового під ключ однокімнатного будиночка оцінюється в 10-11 тисяч доларів, двокімнатного — в 12-13 тисяч доларів.

 

"Гобітхіл прагне поєднати казку з реальною Гуцульщиною. Місто створює свій герб, гімн, митницю, військо, суд, жандармерію, пресу і навіть пошту. Тут постійно працюватимуть спортивні та туристичні інструктори, колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей. Окремою окрасою містечка стане озеро з форелями та осетрами, — розповідає Боєчко. - Наше головне завдання — витягти дітей з інтернету і затягти в природу. В Гобітхілі працюватимуть також майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів (звичайно, трохи згодом). Там ми навчатимемо наших дітей традиційним карпатським ремеслам".