Що таке "місто в місті" і скільки тут коштує квартира

Чи змінились ціни на квартири у житлових комплексах Києва, які збудовані у форматі "місто в місті"?

За період з квітня по травень 2019 року середня вартість метра квадратного у в житлових комплексах Києва формату "місто в місті" становить 21 125 гривень за квадрат.

 

Такі дані Нерухомість 24 озвучив керівник відділу продажів міні-міста SVITLO PARK Олександр Панфілов.

 

Аналітики зауважують, що у 25% столичної забудови такого формату на початку травня ціна метра квадратного зросла в середньому на 500-1000 гривень за квадрат.

 

За прогнозами фахівців, вже на початку літа вартість квартир в об'єктах такого формату може зрости на 2-3% і це пов'язано зі зростанням собівартості будівельних робіт.

 

Як вплинули вибори на ринок нерухомості?

Нерухомість 24 уже писала про те, чого чекати від вітчизняного ринку нерухомості за підсумками президентських виборів у матеріалі: "Зеленський переміг: Чого чекати на ринку нерухомості після виборів?   Зеленський переміг: Чого чекати на ринку нерухомості після виборів? "

 

Експерти, у свою чергу, зауважують, що закічення виборчої кампанії стало стало своєрідним сигналом для покупців.

 

За перші два тижні травня рівень продажі на первинному ринку зросли приблизно на 5% і до кінця місяця вони можуть подолати позначку у 8%. Водночас здорожчання самого будівництва за 4,5 місяців 2019 року, за оцінками фахівці уже зросло на 10%.

 

Саме собівартість будівництва, яка невпинно зростає, змусить багатьох забудовників коригувати ціни,

– прогнозує Панфілов.

 

будівництво нерухомість ціни на житло

В Україні невпинно зростає вартість будівництва//Фото: 24 канал

 

Для порівняння, з травня 2018 до травня 2019 року середній ріст вартості квартир в об'єктах комплексної забудови становив 11,5% в гривневому еквіваленті.

 

Що таке "місто в місті"?Формат забудови "місто в місті" передбачає створення на території житлового комплексу повноцінного інфраструктурного комплексу, яка б займала щонайменше 20% від загальної площі ділянки.

 

Зазвичай у ЖК такого формату є власні школи, дитячі садки, продовольчі магазини, кафе, ресторани, фітнес-клуби, зони відпочинку тощо.

 

 

Джерело