На Франківщині відбудували зруйнований повеню міст через Бистрицю Солотвинську

Переправа довжиною 136 метрів через річку Бистриця Солотвинська у селі Драгомирчани Тисменицького району, була повністю зруйнована під час повені у 2008 році.

Будівництво нового моста проходило із зупинками. Його відбудова тривала у 2008-2011 роках, з 2012 по 2015 роки будівництво було призупинено і тільки наприкінці 2016 року відновлено завдяки виділенню необхідних коштів із держбюджету.

 

Вчора, 28 вересня, голова Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак оголосив, що будівництво моста завершено. Довжина нової переправи 152,46 м, ширина проїжджої частини 10,5 м.

  

«У 2016 році Службою доріг в Івано-Франківській області було проведено перерахунок проектно-кошторисної документації , замовлено і отримано Державну експертизу, що дало можливість зменшити вартість будівництва моста на 27 млн грн  або на 28% від початкової вартості. Введення мосту в експлуатацію з одночасним ремонтом дороги Н10 Стрий-Мамалига забезпечить виведення транзитного транспорту за межі обласного центру, збільшить пропускну спроможність вантажних і пасажирських перевезень, покращить транспортне сполучення Прикарпаття, Буковини і півдня України з країнами Євросоюзу. Велика подяка і шана усім, хто будував і допомагав у будівництві моста ! Щасливих Вам доріг»,- зазначив голова САДу в Івано-Франківській області Василь Буджак.

 

Світлина від Василя Буджака.

 

Світлина від Василя Буджака.

 

Світлина від Василя Буджака.