Будівництво моста на Пасічну подорожчало у півтора раза – до 178 мільйонів

Управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 3 жовтня уклало угоду з ТОВ «Мостобудівельний загін № 112» про додаткові роботи з будівництва мосту на 58,35 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть "Наші Гроші". 

 

У жовтні 2017 року фірма виграла тендер щодо третьої черги будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків-Надрічна за 120,00 млн грн.

 

Згодом проект скоригували в частині конструктивних рішень, оскільки виникла потреба замінити сталезалізобетонну балку на сталеву з ортотропною сталевою плитою проїзду для зменшення інерційної сейсмічної сили з метою забезпечення надійності та довговічності споруди, а також врахувати габарити проходу на дамбі лівого берегу річки Бистриця.

 

Внаслідок цих змін відпала необхідність укладання 1 690 куб м залізобетону плити проїзду та облаштування риштувань для бетонування плити, що має призвести до зменшення трудовитрат і, як наслідок, до зменшення термінів будівництва.

 

Додаткові роботи вартістю не більше 50% від вартості первинного договору замовили в того ж виконавця робіт без торгів за переговорною процедурою.

 

Через це підсумкова відомість ресурсів та кошториси не були опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

 

Сукупна вартість моста складе 178,35 млн грн., що в півтора раза дорожче від первинної.

 

Броварська фірма «Мостобудівельний загін №112» є правонаступником однойменного дочірнього підприємства ПАТ «Мостобуд» екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса. Зараз її засновником є вінницьке ТОВ «Меткон Плюс» В’ячеслава Бабіцького зі статутним капіталом 1 тис грн. Бабіцький керує ПП «Промбудсервіс 2005» Вікторії Продивус, яка раніше мала прізвище Яворська та була штатною помічницею Продивуса.

 

Частину техніки переможець орендує у ТОВ «Будівельне управління механізації» Дмитра Годованюка і Сергія Воловика, відомих як менеджери «Мостобуду».  

 

Крім того, «Мостобудівельний загін №112» відомий як субпідрядник «Мостобуду» з будівництва Подільського моста і розв’язки на Московській площі в Києві.

 

Усього з 2011 року «Мостобудівельний загін №112» виграв тендерів на 393,07 млн грн.