Міський голова розповів, що заважає з’єднати Північний та Південний бульвари


В Івано-Франківську планують з’єднати Північний та Південний бульвари у 2020-му році. Але за одну квартиру на шляху дороги все ще йдуть торги і судові суперечки.

 

Про це Галицькому кореспонденту розповів міський голова Руслан Марцінків. За словами мера, деякі роботи вдалося зробити ще у грудні 2019-го року.

 

“Ми ще, грубо кажучи, торгуємось за останню квартиру, яка заважає з’єднанню бульварів. Але роботи можна робити і паралельно. Можливо, одразу не буде частини тротуару і велодоріжки з однієї сторони, але саму дорогу ми можемо робити. А з’єднати бульвари плануємо цього року. Навіть радянська влада не змогла цього зробити – а ми вже підходимо до цього впритул”, – розповів Руслан Марцінків.

 

На шляху проєктної дороги дійсно стоїть ще один будинок – вул. Сонячна, 51а. Він невеликий – два поверхи і дві квартири. Одну з них місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої більше року тягнулася судова справа.

 

16 січня 2020 року в Івано-Франківську відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Одним з рішень, прийнятих виконкомом, стало “Про викуп об’єктів нерухомого майна, які перебувають у власності фізичних осіб для суспільних потреб”. Мова у тексті йде якраз про цю квартиру, площею 87.9 квадратних метрів.

 

За неї місто збирається заплатити власникам 1 мільйон 200 тисяч гривень, що приблизно відповідає ринковій вартості нової квартири чи навіть дещо її перевищує. Втім, як стало відомо, власники все ще не дійшли згоди з міською радою щодо продажу помешкання.

 

“Плануємо завершити роботи цього року. Зараз виконком прийняв рішення, і на сесію буде винесено питання щодо викупу цієї квартири. Там вже була судова тяганина, і тепер йдемо по другому колу. Вони все ще не погоджуються продавати квартиру”, – сказав Роман Галіпчак, начальник управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради.

 

Проект сполучення бульварів у 2006 році розробив НДІ «Проектреконструкція».

 

Сума, за яку ремонтуватимуть вулицю, – 46 440 000,00 гривень.

 

Нагадаємо, у 2017 році проект по з'єднанню Північного та Південного Бульварів таки зрушився з "мертвої точки" і розпочалися роботи по з'єднанню бульварів. Проте, згодом виникли проблеми з підписанням договорів з підрядними організаціями.

 

У вересні почали асфальтувати нижній шар дороги, яка сполучатиме два бульвари. До робіт взялися активно - згодом комунальники почали демонтовувати МАФ, який заважав об'єднанню, і розбирати "п'яний базар". 

 

У січня 2019 року УКБ розповіли, що епопея з об’єднанням Північного та Південного бульварів у Франківську завершиться цього року, а їх об'єднання мало розпочатися після Дня міста.

 

У квітні Управління капітального будівництва оголосило тендер на роботи з будівництва Північного бульвару на ділянці від вул. Бельведерської до вул. Панаса Мирного. Переможцем тендеру стало ТОВ «Івано-Франківськавтодор». Вартість робіт становить 45,4 млн гривень. Планується, що роботи повинні завершитись до 1 липня 2020 року.