Чотири смуги, тролейбусна лінія та велодоріжки: Галіпчак розповів про з'єднання бульварів

З'єднання Північного та Південного бульварів у Франківську вартуватиме 50 мільйонів гривень.

Проект та заплановані кошти викликати невдоволення у частини мешканців Івано-Франківська, пише Фіртка.

 

Міський голова Руслан Марцінків та керівник Управління капітального будівництва Роман Галіпчак розповіли, чому 50 мільйонів і якою буде нова дорога.

 

"Не секрет, що з'єднання Північного та Південного бульварів назрівало давно. Про це говорили мої попередники, але лише тепер вдалося почати втілення амбітного проекту! Я не розказуватиму, скільки труднощів супроводжує цей проект, кожен десь собі розуміє складність такого завдання. Ринок, нерухомість, яку треба викупити, коректура ПКД відповідно до сучасних вимог. Але це проект, про який ми не будемо просто говорити, ми його завершимо!

 

Далі - коментар начальника УКБ Романа Галіпчака стосовно закидів, які лунають на його адресу в соцмережах.

 

"Чому чотири смуги? Дороги, які виходять на Бульвари, - Гурика і Володимира Великого - мають чотири смуги, рух на ділянці насичений, центр міста і ринок неподалік. Крім того, передбачені смуги для громадського транспорту, зокрема тролейбусів. Тут готується будівництво нової лінії електротранспорту, що з'єднає вулицю Мазепи і Галицьку. Також у проекті є велодоріжки, тротуари.

Чому така вартість? Варто розуміти, що це не ремонт і навіть не капремонт дороги, а БУДІВНИЦТВО НОВОЇ МАГІСТРАЛІ! Це початкова вартість проекту, після онлайн торгів очікувана ціна знизиться", - йдеться у дописі.