Марцінків пропонує відмовитись від повноважень Держархбудконтролю

У серпні Івано-Франківськ отримав нові повноваження Держархбудконтролю, які дозволять місцевій владі контролювати будівництво та надавати адміністративні послуги в будівельній сфері. Однак номери декларацій присвоюються у Києві. На це мерія отримує чимало скарг від мешканців міста.

Це зазначив сьогодні на оперативній нараді міський голова Руслан Марцінків, пише Курс. 

Він доручив представникам інспекції Держархбудконтролю підготувати офіційний лист до Президента України та Прем’єр-міністра, у якому проситимуть роз’яснень.  

"Нам не треба таких повноважень. Це якийсь нонсенс! Нам передали повноваження, а номер присвоюється у Києві. Віддаєм їх назад – хай самі присвоюють номери і відповідають за це", –обурився мер.

Він додав, що є багато скарг у правоохоронні органи.

"Якщо так далі буде йти – ми відмовимось від повноважень Держархбудконтролю. Нам не треба таких повноважень, які є насправді обмежені. Якщо їх дають – ми за них відповідаєм на 100%. Тим більше в такій сфері... Підготуйте листа, хай дадуть роз'яснення, хто має присвоювати цей номер. Бо декларація без номера – це не документ", – резюмував міський голова.

Cтаном на сьогодні 31 громада в різних регіонах України взяла на себе нові містобудівні функції. Серед обласних центрів такими повноваженнями вже володіють Луцьк, Львів, Тернопіль, Чернівці, Харків, Херсон, Маріуполь, Івано-Франківськ.