Кожне четверте будівництво в Україні ведеться з порушеннями

Голова Держархбудінспекції зазначив, що відомство з початку рік здійснило 22 тисячі перевірок будівництв і виявило порушення на 5,5 тисячі об'єктів.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України (Держархбудінспекція) з початку року провела 22 тисячі перевірок дотримання забудовниками містобудівного законодавства, за результатами яких виявила порушення на 5,5 тисячі об'єктів і стягнула штрафів на суму 273,3 мільйона гривень. 

 

Про це заявив в ході брифінгу голова відомства Олексій Кудрявцев, пише Уніан.

 

"З початку 2016 року ми здійснили 22 тисячі перевірок і виявили порушення на 5,5 тисячі об'єктів. Тобто інспекція показала, що кожне четверте будівництво ведеться з порушеннями, тоді як в 2015 році з порушеннями велося кожне третє. Відповідно, незаконного будівництва у порівнянні з 2015 роком стало менше. За результатами перевірок Держархбудінспекція стягнула штрафів на суму 273,3 мільйона гривень", - сказав Кудрявцев.

 

За його словами, найбільшу кількість порушень зафіксовано в Одеській, Київській і Вінницькій областях.

 

Також Кудрявцев повідомив, що за 2016 рік відомство зареєструвала і видала 4,73 тисячі дозвільних документів на будівництво об'єктів IV і V категорій складності, тобто великих житлових комплексів та техногенно небезпечних об'єктів, тоді як в 2015 році було видано 4,1 тисячі таких документів.