Івано-Франківська облрада визначила долю архітектурної пам'ятки будинку профспілок

Приміщення, де розміщена рада профспілок області знаходиться в самому центрі Франківська і є пам'яткою архітектури.
До 2015 року ним користувалась рада профспілок, а опісля мала передати на баланс комунального підприємства з експлуатації майна Івано-Франківської обласної ради. Однак вони відмовились це робити і прокуратура змусила передати майно через суд, пише Бліц-інфо.

 

Сьогодні на засіданні комісії з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу обговорили подальшу долю приміщення.

 

"В 2015 році нам передали майно. На сьогодні виникло питання про його подальше використання. Ми пропонуємо розділити його на частини і вирішити, як це майно буде використовуватись: що будемо продавати, що здавати в оренду", - пояснив начальник управління об'єктами спільної власності територіальних громад області Василь Даниш. 

 

У свою чергу голова комісії зауважив, що керівництво облради оглядало приміщення і дійшло згоди з профспілками.

 

"Це приміщення давно є спірним, адже профспілки вважають його своїм. Наше управління довело юридично, що приміщення належить до комунальної власності. Що ж стосується використання, то вирішили, що профспілки будуть на другому провесі, а перший ми будемо здавати  в оренду", - пояснив голова.