У Франківську відреставрували фасад пам'ятки архітектури на вул. Шевченка

До Дня Незалежності України франківцям презентували відреставровану пам’ятку архітектури на вул. Шевченка, 22, 24. Новий фасад та двері стали справжньою окрасою вулиці.

Як розповів Володимир Ідак, начальник відділу охорони культурної спадщини ДМАКС, програма для міста нова, тому іноді доводиться вчитись на помилках, повідомляє прес-служба МВК.

 

Процедура складна: документація повинна бути виготовлена згідно з державними будівельними нормами, пройти всі експертні висновки і лише тоді виставляють проект на електронні торги. Усі ці процеси дуже тривалі і потребують багато організаційних зусиль.

 

Наразі основна увага сконцентрована на архітектурний комплекс вул. Шeвченка. Зараз у роботі будинок №30, у планах - №44. Вибирали будинки, по-перше, історично значимі, по-друге, стан яких вимагає термінових робіт. Адже чим швидше взятись до реставрації, тим простіше, і дешевше відбудеться процес. Паралельно тривають роботи на вул. Леся Курбаса, 5, 7, 9. У планах є будинки на вул. Січових Стрільців, 11, 16, Чорновола, 28.