Довгобуд на Софіївці реконструюють під житло з поліклінікою

В Івано-Франківську тривають будівельні роботи на об’єкті на вулиці Софіївка, 39. Там знаходиться недобудований корпус психоневрологічного диспансеру. Тепер будівлю реконструюють у два соціально об’єкти – багатоквартирний житловий будинок і поліклініку.

Проект передбачає будівництво 102 квартир, з них 12% буде безкоштовно передано учасникам АТО. Такою є умова інвестиційного договору, повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук міський голова Руслан Марцінків.

 

При цьому третину 6-поверхової будівлі займе поліклініка №4. Заклад перенесуть із приміщення по вулиці Вовчинецькій, а на його місці облаштують дитячий садок.

  

«Зараз проект на Софіївці перебуває на початковій стадії, готовність - 10%. Перебудовуючи занедбану будівлю психдиспансеру під житлові норми, підрядник має певні труднощі. Адже потрібно зробити повне перепланування приміщень, укріпити коробку, "підігнати" будинок під нові стандарти. Але попри все, переконаний, що це найкраще втілення, яке ми могли дати цій занедбаній споруді. Крім того, будівельники облаштують прибудинкову територію, встановлять дитячий майданчик, а місто візьме на себе ремонт під'їзних шляхів», - зазначив мер.

 

Нагадаємо, результати конкурсу по залученню інвестора до проекту будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями поліклініки на базі об’єкту незавершеного будівництва по вулиці Софіївка, 39 виконавчий комітет затвердив у серпні цього року.

 

Конкурсна комісія визначила переможцями у товариство з обмеженою відповідальністю «Франківський Дім ІФ», фізичну особу-підприємця Родзінського Любомира Івановича, фізичну особу-підприємця Тороус Андрія Миколайовича та фізичну особу-підприємця Боцвінок Світлану Михайлівну. Згідно договору вони виконують обов’язки «генпідрядника-інвестора». Змовниками робіт виступають виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та управління капітального будівництва. 

  Скрін з аналітичної платформи Youcontrol

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Як писало Побудовано в Франківську, по вулиці Софіївка, 39 знаходиться недобудований перинатальний центр. З історії будівлі відомо, що спочатку її зводили як корпус психоневрологічного диспансеру. У 2006 році міська рада безоплатно передала довгобуд у власність територіальних громад Івано-Франківської області з метою перетворити його в обласний перинатальний центр.

 

Згодом новий перинатальний центр вирішили звести у Пасічній, а незавершене будівництво на Софіївці передати назад місту під соціальне житло. У 2015 році об’єкт незавершеного будівництва передали на баланс управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

Роками тамтешня територія стоїть пусткою, а недобудований перинатальний центр став пристанищем для безпритульних. Та все ж у минулому році місцева влада заговорила про те,  аби довгобуд на Софіївці нарешті довести до ладу і перетворити його на багатоквартирний житловий будинок для учасників АТО.

 

Тільки навесні цього року депутати прийняли рішення оголосити конкурс по залученню інвестора до інвестиційного проекту щодо реконструкції об’єкту незавершеного будівництва на вул. Софіївка, 39 під житловий будинок.

 

Тоді ж міська рада затвердила проект  землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва площею 0,8600 га, по вулиці Софіївка, 39, для реконструкції об’єкту незавершеного будівництва (перинатального центру) під будівництво багатоквартирного житлового будинку, з передачею її в постійне користування.

 

Вже у вересні Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на реконструкцію незавершеного будівництва під житловий будинок по вулиці Софіївка, 39.

 

Влітку місцеві депутати внесли зміни до оголошеного раніше конкурсу із пошуку інвестора. Відтак, формулювання «реконструкція об’єкту незавершеного будівництва на вул. Софіївка, 39 під житловий будинок» було замінено на «будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями поліклініки на базі об’єкту незавершеного будівництва по вулиці Софіївка, 39».

 

Як уже згадувалося, у серпні виконавчий комітет  затвердив умови інвестиційного договору із генпідрядником. Згідно документу, будівництво об’єкта інвестування здійснюватиметься у дві черги. Перша черга передбачає зведення поліклініки висотою у 5 поверхів з горищем. Орієнтовна загальна площа об’єкта -  3 746,1 м2. Поліклініка розрахована на 460 відвідувачів вдень.

 

Друга черга будівництва – це багатоквартирний житловий будинок. Поверховість - 5 поверхів та мансарда. Орієнтовна загальна площа квартир у житловому будинку – 5 317,32 м2.

  

Також у погодженому виконкомом інвестиційному договорі вказана приблизна договірна ціна на виконання робіт приблизною - 57 849 343 грн. При цьому ціна є динамічною та може бути змінена шляхом її погодження між генпідрядником та замовником. Фінансування будівництва здійснюється за рахунок коштів «генпідряника-інвестора».