ДАБК: Забудову на Саєвича, 5 не можна вважати самовільною

Сьогодні, 2 березня, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція активістів громадської ініціативи “Вільне озеро”, на яку запросили поліцію, прокуратуру та управління архбудконтролю міської ради.

Метою зустрічі було отримання детальної інформації по наболілим питанням стосовно незаконних забудов, які минулого разу залишились без відповідей. Одне з питань громадських активістів стосувалось забудови на Саєвича, 5.

 

“В ході слідства було встановлено наявність договору оренди по Саєвича, 5, укладеного в 2005 році. Провадження було закрито 10 серпня 2016 року, бо факт самовільного захоплення землі не підтвердився. Щодо правил забудови – передаю слово архбудконтролю”, – сказав представник прокуратури.

 

Начальник відділу контролю за будівництвом управління з питань держархбудконтролю міськради Олег Семків розповів, що по цьому об’єкту є декларація про початок будівельних робіт.

 

“Була здійснена перевірка достовірності даних, яку раніше проводили інші структури і скасували декларацію. Однак потім були рішення судів, які поновили декларацію, і остаточне рішення суду визнало чинним дозвіл на будівництво. Тож даний об’єкт не можна віднести до самовільного будівництва. Забудівники – підприємець Бородайко і ПП “Меридіан”, – заявив Олег Семків.