5 тисяч за ідеї: у Франківську стартував конкурс на кращий проект з осучаснення озера біля 21 школи

Створити комфортне місце для відпочинку у середмісті Івано-Франківська - таку мету ставлять перед собою активісти по порятунку озера поруч із школою №21.

Місцеві пригадують, раніше там водилася риба і навіть можна було скупатися. Тепер невелика водойма радше нагадує купу сміття, аніж місце для сімейних прогулянок.

 

Щоб відновити первісний стан водойми у Франківську оголосили конкурс на кращий проект з благоустрою території озера біля 21 школи. Ініціатором виступив депутат міської ради від партії «Самопоміч» Петр Гречанюк.

 

«Ми хочемо не тільки врятувати водойму, а й створити комфортні умови - щоб на озері могла відпочивати мама з візочком, була стоянка для велосипедів. Можливо, там навіть зможуть купатися люди, коли озеро почистять», – каже Петро Гречанюк.

 

Депутат зазначає, місцеві мешканці самі звернулися з пропозицією врятувати водойму, яка через занепад швидко всихає. Тому ще в 2016 році активісти організували толоку та громадські слухання. Тепер черга дійшла і до розробки проекту.

 

До конкурсу запрошуються архітектори, дизайнери та проектанти незалежно від кваліфікаційного рівня. У проекті потрібно врахувати планування благоустрою прибережної території озера, облаштування окремих майданчиків для відпочинку та дозвілля дітей і дорослих, розташування та вигляд «якірного» об’єкту, а також можливі варіанти використання окремих частин території.

 

Роботи прийматимуть до 1 липня 2017 року. Для реєстрації у конкурсі необхідно особисто занести проектну пропозиції в офіс партії «Самопоміч» за адресою: вул. Грушевського, 22А та надіслати на електронну пошту konkursozero21@ukr.net.

 

У заявці автор проекту повинен вказати свій вік, вид зайнятості та контактні дані (адреса, телефон). За наявності можна додати порт фоліо виконаних робіт.

 

Проекти оцінюватимуть професійні архітектори Івано-Франківської обласної організації національної спілки архітекторів України.

  

Автор проекту-переможця отримає грошову премію у розмірі 3 тис грн. Грошова премію за друге місто у конкурсі - 2 тис.грн.