Міськрада затвердила будівництво 9-ти багатоповерхівок на Івасюка

Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з об’єктами громадського обслуговування та соціальної інфраструктури на вул. Івасюка, навпроти будинків № 32-42.

Відповідне рішення було прийняте на сесії міськради 21 червня.

 

Дозвіл на розробку проект ДПТ Івано-Франківська міська рада надала у лютому 2018 року. Яка конкретна ділянка відведена під забудову, у рішенні не вказано. Відзначимо, що територія в районі вал. Івасюка, 32-44 знаходиться по-сусідству з гіпермаркетом «Епіцентр», поруч – дитячий садок та школа №22.

 

У травні департамент містобудування, архітектури та культурної оприлюднив проект детального плану території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з об’єктами громадського обслуговування та соціальної інфраструктури на вул. Івасюка, навпроти будинків № 32-42, для проведення процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості. Після цього документ був винесений на розгляд сесії міськради.

  

Затверджений проект ДПТ передбачає будівництво 9-ти багатоквартирних житлових будинки, поверховістю 9-10 поверхів. Новобудова розрахована на 300 квартир. Загальна площа квартир складає 19947,16 м кв, площа громадських приміщень - 2 339,77 м кв. 

 

Також у проекті закладено облаштування дитячих, спортивних майданчиків та тимчасової стоянки для автомобілів.

 

ДПТ для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з об’єктами громадського обслуговування та соціальної інфраструктури на вул. Івасюка, навпроти будинків № 32-42